Skip to content

Camping Host - 2023

Diverse landen in Europa, Noord-Brabant, NederlandHost

Functieomschrijving

Ben jij onze nieuwe Camping Host?

Vakantie! Dat is Vacansoleil. Met meer dan 500 campings in bijna heel Europa is onze naam je vast niet onbekend. Wij bieden voor ieder wat wils: van grote tot kleine campings en van bungalows, safaritenten en mobile homes tot glampings en staanplaatsen. Ook in onze faciliteiten en omgeving zijn we veelzijdig. Je vindt bij ons animatie en zwembaden. Outdooractiviteiten en wellness. Cultuur en natuur. Attractieparken en fietsroutes. Alles om aan te sluiten bij onze mission statement: iedereen de tijd van zijn leven! Is dit ook jouw missie? En zit hospitality in jouw bloed? Lees dan snel verder!


Jouw dag als Camping Host

Als Camping Host ben je de spin in het web tussen in- en uitcheckende gasten en de camping. Zo zal jouw dag er ongeveer uit zien:


08:00 uur: De dag kan van start! Er staan deze ochtend 20 check-outs op de planning voor jou en je collega’s. Het is druk dus! Gelukkig hebben jullie gisteren de gasten gesproken en hen gevraagd hoe laat zij uitchecken. De planning is dus uitstekend geregeld en je verwacht geen problemen. Proactief werken, dat zien we graag van onze Camping Hosts!
Een van de gasten die vandaag uitcheckt is de familie van Dijk. Zij zijn jou nog steeds dankbaar dat je hun kon verplaatsen naar een centraler gelegen mobile home. Die 10 op Tripadvisor heb je in de pocket! Klaarstaan voor je gasten, dat typeert jou.

Tijd voor de schoonmaak. Samen met je collega’s maak je de accommodaties klaar voor de nieuwe gasten. Dat betekent dat je alles aanvult en schoonmaakt voor de nieuwe gasten die vandaag gaan inchecken.


13:00 uur: Je doet een controleronde. Dit doe je te voet, zodat een praatje maken met gasten wat makkelijker gaat. Zo draag je weer jouw steentje bij om de hoge gasttevredenheid te garanderen waar Vacansoleil zo bekend om staat!

Er staat 15 check-ins op de planning. Je kent je doelgroep en past je informatie daar op aan. Voor vandaag zijn er 3 families met kinderen die arriveren op de camping. Voor de kids heb je een animatieprogramma en kleurplaten klaargelegd. Voor alle gasten die later zullen inchecken heb je een informatiemap samengesteld over de lokale bezienswaardigheden en restaurantjes in de buurt. Die informatiemap heb je zelf samengesteld en is gebaseerd op eigen ervaringen, dat werkt het best!


Aan het eind van een productieve dag loop je voldaan naar jouw leef accommodatie. Opeens rinkelt de noodtelefoon. De gasten die je zojuist hebt ingecheckt bellen je op. De gast excuseert zich voor het storen in jouw vrije tijd. Natuurlijk sta jij altijd klaar voor je gasten en snelt naar de tent. Wat blijkt: Ze hebben geen warm water meer. Gelukkig heb jij tijdens de training geleerd hoe dit te verhelpen en nu kan je dit perfect in de praktijk brengen. Je hebt gelijk een moment waarin jij een klacht kan omtoveren tot een happy guest. Win-win situatie!


Hoe ziet het seizoen eruit?

Afhankelijk van je startdatum en einddatum heb je te maken met onderstaande seizoenen:

In het voorseizoen bereid je je voor op het hoogseizoen. De tenten zijn opgezet door het montageteam, maar de binnenkant van de accommodaties moeten nog in orde worden gemaakt. Keukenkastjes in elkaar schroeven, bedden in elkaar zetten en schoonmaken, dat hoort er allemaal bij. Soms dient er ook nog een bungalowtent in elkaar gezet te worden. Dit doe je gezellig samen met je collega’s. De receptietent maken jullie tevens in orde om een warm welkom te kunnen verzorgen.


In het hoogseizoen is het knallen, knallen en nog eens knallen! Vanaf 08.00 uur begin je met je team aan de check-outs. Vervolgens ben je in de weer met controles uitvoeren en accommodaties weer in orde maken voor de nieuwe gasten. Ook vul je elementen aan in de accommodaties en vervang je gasflessen. Na een aantal uurtjes pauze staan jullie weer klaar voor de check-ins om 16:00 uur! Nieuwe gasten, altijd leuk. Je helpt iedereen zo goed mogelijk. Alles voor die ultieme vakantiebeleving!


Dan begint het naseizoen. Jullie maken alle accommodaties weer gereed voor de demontageteams. Alles wat in het voorseizoen is opgebouwd ga je weer afbreken en schoon klaarzetten voor de opslag. In deze periode ga je jezelf ook klaarmaken voor de reis huiswaarts na een uitdagend seizoen! Volgend jaar weer?


Vereisten

Wat verwachten we van jou?

 • Je wilt het gasten naar de zin maken! Je bent sociaal, flexibel, vriendelijk, representatief, nauwkeurig, oplossingsgericht en verantwoordelijk.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal. Overige talen zijn een pré;
 • Als je gastgerichte werkervaring of ervaring in leidinggeven hebt is dat een pré.
 • Je bent beschikbaar tussen april en september (we hebben ook een aantal opties voor langere of kortere duur).

Wat krijg je ervoor terug?

 • Één functie op één van de beschikbare campings. Klik hier voor de campings; 
 • Uiteraard salaris. De hoogte is afhankelijk van functie;
 • Je gaat werken op één van onze topcampings in Nederland of de rest van Europa;
 • Je verblijft in een bungalowtent of mobile home. Deze deel je vaak gezellig met één of meerdere collega’s;
 • Kookgelegenheid.
 • Je krijgt een kilometer- en tolwegvergoeding en evt. een vergoeding voor een overnachting;
 • Commissie per gemaakte boeking en korting voor je familie op jouw camping;
 • Wekelijks heb je 1,5 dag vrij om te genieten van de vakantie-omgeving;
 • Vooraf aan je vertrek krijg je een (online) training voor optimale voorbereiding;

En verder: non-stop vakantiegevoel, een mooie werkomgeving en je talenkennis gaat als een trein!


Ben jij klaar voor dit avontuur? En past deze vacature jou? Solliciteer dan snel bij European Leisure Jobs via onderstaande button of neem contact op via 040-844 77 48. Je zal er geen spijt van krijgen!

Meer weten?

Heb jij vragen over deze vacature of wil jij meer weten over werken bij Vacansoleil? Onze recruiters vertellen je graag meer!

Roze Nieuwenhuis

Coördinator Recruitment

Contact over European Leisure Jobs

rnieuwenhuis@vacansoleil.com

Nandita Eldermans

International Recruiter

Contact over European Leisure Jobs

neldermans@vacansoleil.com

Dominique van der Wardt

Corporate Recruiter

Contact over Vacansoleil

dvanderwardt@vacansoleil.com