Skip to content

Animatiemedewerker Frankrijk- 2023

Diverse landen in Europa, FrankrijkAnimatie

Functieomschrijving

Ben jij onze nieuwe Animatiemedewerker?

Vakantie! Dat is Vacansoleil. Met meer dan 550 campings in bijna heel Europa is onze naam je vast niet onbekend. Wij bieden voor ieder wat wils: van grote tot kleine campings en van bungalows, safaritenten en mobile homes tot glampings en staanplaatsen. Ook in onze faciliteiten en omgeving zijn we veelzijdig. Je vindt bij ons animatie en zwembaden. Outdooractiviteiten en wellness. Cultuur en natuur. Attractieparken en fietsroutes. Alles om aan te sluiten bij onze mission statement: iedereen de tijd van zijn leven! Is dit ook jouw missie? En zit hospitality in jouw bloed? Lees dan snel verder!


Zó ziet jouw dag als Animator eruit

Kleine én grote gasten de vakantie van hun leven geven: daar ga jij voor! Dit kan je op een werkdag verwachten.


09.00 uur: Yes! We mogen weer! Zin in! Wat een heerlijk gevoel om zo op te staan. Lekker ontbijten met de collega’s zodat jullie snel kunnen beginnen!

10.00 uur:  We beginnen met het ochtendprogramma. De kids staan al in de rij voor de miniclub en ontvangen jou met open armen. Jullie gaan samen knutselen.

11.00 uur:  De knutsels staan klaar om straks mee over te camping te gaan pronken. Eerst is het tijd voor een superleuk spel!

12.00 uur: Voor je het weet zit de ochtend er alweer op! Nu even de batterijen opladen en genieten van de lokale specialiteit.

14.00 uur: De tieners die je gisteren uitgedaagd hebt staan al klaar op het sportveldje. Maak je borst maar nat want dit voetbaltornooi gaat zwaar worden!

15.00 uur:  Moe gestreden van de helaas verloren voetbalwedstrijd loop je zingend met de kinderen naar het zwembad. Bij het zwembad staan nog meer kinderen te wachten op de fantastische Pool Games. Spetteren maar!

16.00 uur:  Wat een heerlijke dag tot nu toe! Je gaat even lekker douchen, hapje eten en dan op naar de mini disco!

19.00 uur:  Voetjes van de vloer met de leukste mini disco nummers! De kinderen én je collega’s hebben de tijd van hun leven! Mooier kan niet toch?

20.30 uur:  Show time! Ladies en gentlemen… Met jouw talenknobbel en enthousiasme bezorg je iedere gast een topvakantie! Of het nu een show, spel, musical of andere avondactiviteit is, jij bent de ster van de avond.

22.00 uur: Nog even kletsen met wat gasten op het terras, op de foto met enkele van je fans en tot slot nog een borrel met je collega’s. Voldaan sluit je deze dag af.


Iedere vakantie kent een ander animatieprogramma. Wij rekenen dan ook op jouw flexibiliteit. Bovendien ben jij een kei in het inspelen op diverse situaties. Om de perfecte campingmatch te maken, horen we graag waar jouw talenten en wensen liggen. Geef dit dan ook vooral bij ons aan!


Hoe ziet het seizoen eruit?

Afhankelijk van je startdatum en einddatum heb je te maken met onderstaande seizoenen:


Het voorseizoen staat in het teken van voorbereiden op het hoogseizoen. Het programma bepalen, dansjes instuderen voor de mini disco en avondprogramma’s voorbereiden: zo stomen jullie je klaar voor de zomer!


In het hoogseizoen (juli en augustus en de feestdagen in het voorjaar) ga je knallen! Tussen 10.00 en 22.00 uur sta jij paraat om alle gasten de tijd van hun leven te geven. Naast de activiteiten verzorgen, zorg je ervoor dat de voorraad (knutselmaterialen, sport en spelattributen, bingokaarten, etc.) op peil is.


Dan begint het naseizoen. Op de campings vind je vooral senioren en gezinnen met jonge kinderen. Het animatieprogramma is wat minder vol, maar jullie zorgen ervoor dat alles netjes wordt achtergelaten voor het volgende seizoen: verkleedkleren in kratten, sportmaterialen geteld en gesorteerd en de miniclub weer netjes opgeruimd.


Vereisten

Wat verwachten we van jou?

 • De energie spat van jou af! Je bent sociaal, flexibel, vriendelijk, representatief, sportief en creatief;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal. Overige talen zijn een pré;
 • Als je gastgerichte werkervaring hebt, of ervaring met animatie, entertainment, sport, toneel of dans zijn dat pré’s;
 • Houd er rekening mee dat je tussen april en september beschikbaar moet zijn om te kunnen solliciteren.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Uiteraard salaris. De hoogte is afhankelijk van leeftijd en functie;
 • Je gaat werken op één van onze topcampings in Frankrijk.
 • Je verblijft in een bungalowtent of mobile home. Deze deel je vaak gezellig met één of meerdere collega’s;
 • Kookgelegenheid;
 • Er is een tegemoetkoming voor je reiskosten;
 • Wekelijks heb je 1,5 dag vrij om te genieten van de vakantie-omgeving;
 • Vooraf aan je vertrek krijg je een (online) training voor optimale voorbereiding.

En verder: non-stop vakantiegevoel, kinderen die dol zijn op jou, een vakantie om nooit meer te vergeten, vrienden voor het leven en je talenkennis gaat als een trein!


Heb je zin in dit avontuur? En past deze vacature jou? Solliciteer dan snel bij European Leisure Jobs via onderstaande button of neem contact op via 040-844 77 48. Je zal er geen spijt van krijgen!


Meer weten?

Heb jij vragen over deze vacature of wil jij meer weten over werken bij Vacansoleil? Onze recruiters vertellen je graag meer!

Roze Nieuwenhuis

Coördinator Recruitment

Contact over European Leisure Jobs

rnieuwenhuis@vacansoleil.com

Nandita Eldermans

International Recruiter

Contact over European Leisure Jobs

neldermans@vacansoleil.com

Dominique van der Wardt

Corporate Recruiter

Contact over Vacansoleil

dvanderwardt@vacansoleil.com